Autor Wątek: Garnek do ryżu  (Przeczytany 3334 razy)

Roberto

  • Nowy SushiManiak
  • *
  • Wiadomości: 24
    • Zobacz profil
Garnek do ryżu
« dnia: 11 Grudzień, 2013, 08:48:02 »
Zastanawiam się nad kupnem garnka w którym można ugotować ryż do sushi. Mój znajomy ma taki garnek i mówi, że jest bardo zadowolony. Szczególnie podoba mu się to, że włącza garnek na określony czas i nie musi cały czas sprawdzać ile jeszcze powinien się ten ryż gotować. Czy ktoś jeszcze mógłby mi ewentualnie zarekomendować takie rozwiązanie? Bo ryż kompletnie mi nie wychodzi...

martyna8

  • Nowy SushiManiak
  • *
  • Wiadomości: 10
    • Zobacz profil
Odp: Garnek do ryżu
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Czerwiec, 2014, 10:26:16 »
Trzeba popytać w knajpach gdzie serwują takie potrawy, jestem pewna, że coś poradzą, wystarczy się tylko trochę zainteresować :)

Ryży

  • Nowy SushiManiak
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: Garnek do ryżu
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Lipiec, 2014, 15:34:05 »
Robisz coś źle podczas gotowania. Kupienie takiego garnka to pójście na łatwiznę. Prawdziwy sushi master musi sam umieć ugotować ryż.

kokekus

  • Nowy SushiManiak
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
  • Ulubione Sushi: które ktoś dla mnie zrobi
Odp: Garnek do ryżu
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Listopad, 2015, 23:49:24 »
ja kupiłem multicooker po wielu próbach gotowania dobrego ryżu i jestem niesamowicie zadowolony. Strasznie mi ułatwił sprawę- odkąd wiem już ile wody do ryżu mam włożyć do tego multicookera to się nie stresuję, że za parę godzin ma wpaść do mnie znajomi, wcześniej to była masakra. Wydaje mi się, że zwykły ryżowar za 100 zł powinien wystarczyć, byle by naczynie było pokryte nie przywieralną powłoką.
Czytałem wiele artykułów po polsku, ale w naszym języku nie ma za dużo osób chętnych na wygłaszanie profesjonalnych opinii na temat robienia sushi- wystarczy popatrzyć jak kręcą rolki i stwierdzić, że to tylko ludzie, którzy przed chwilą coś przeczytali i chcą napisać artykuł o sushi nie mają praktycznego pojęcia.
Nie zgadzam się też z opinią, że kupienie takiego ryżowaru to pójście na łatwiznę. Wszystko zależy od tego co początkowy użytkownik posiada w kuchni. W moim przypadku były to garnki z cienkim dnem i kuchenka halogenowa, która niesamowicie trzyma ciepło. Konia z rzędem temu kto by zrobił dobry ryż na tym co posiadam. Kupienie samego dobrego garnka to prawie koszt ryżowaru...


Fatal error: Call to undefined function template_ad_position() in /home/ltbseo5/domains/sushiforum.pl/public_html/Sources/Load.php(2151) : eval()'d code on line 858