Autor Wątek: Glony nori  (Przeczytany 2672 razy)

Unagi

  • Nowy SushiManiak
  • *
  • Wiadomości: 30
    • Zobacz profil
Glony nori
« dnia: 19 Listopad, 2013, 08:35:19 »
Jak wiemy na rynku obecnie można kupić kilka rodzajów glonów nori a każdy rodzaj posiada inną grubość oraz jakość. Z zasady używam goldów ale spotkałem się z opinią, że taki rodzaj jest zbyt gruby do sushi i nadaje się bardziej do innych japońskich potraw. A wy jakie glony preferujecie?

Roberto

  • Nowy SushiManiak
  • *
  • Wiadomości: 24
    • Zobacz profil
Odp: Glony nori
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Grudzień, 2013, 09:13:21 »
Ja silvery bo goldy są dla mnie odrobinę za grube. Chociaż trzeba powiedzieć, że jakość nori gold jest nie do przebicia - są najbardziej aromatyczne. Ale generalnie uważam, że poniżej nori silver nie powinno się schodzić. Na takich składnikach nie ma co oszczędzać.

Tobiko

  • Nowy SushiManiak
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: Glony nori
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Styczeń, 2014, 08:17:12 »
Nori gold jak najbardziej nadaje się do sushi. Aby nie były zbyt grube należy owijać maki tylko raz o czym często się zapomina a to cały sekret odpowiedniej konsystencji sushi.

martyna8

  • Nowy SushiManiak
  • *
  • Wiadomości: 10
    • Zobacz profil
Odp: Glony nori
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Czerwiec, 2014, 10:30:48 »
Nori gold jak najbardziej nadaje się do sushi. Aby nie były zbyt grube należy owijać maki tylko raz o czym często się zapomina a to cały sekret odpowiedniej konsystencji sushi.


Zgadzam się, cały sekret tkwi właśnie w tym.



Fatal error: Call to undefined function template_ad_position() in /home/ltbseo5/domains/sushiforum.pl/public_html/Sources/Load.php(2151) : eval()'d code on line 858