Autor Wątek: Marynowany imbir  (Przeczytany 2927 razy)

Unagi

  • Nowy SushiManiak
  • *
  • Wiadomości: 30
    • Zobacz profil
Marynowany imbir
« dnia: 19 Listopad, 2013, 09:07:35 »
Zastanawiam się czy jest możliwość samodzielnego sporządzenia takiego imbiru. Wiem, że do zalewy wykorzystywany jest ocet (prawdopodobnie ryżowy) oraz cukier?  Czy o czymś zapomniałem? Kolejna kwestia to rodzaj imbiru. Ogólnie przyjęło się, że powinien być młody. To znaczy jaki? Można dostać go w Polsce? Zna ktoś przepis?

Tobiko

  • Nowy SushiManiak
  • *
  • Wiadomości: 11
    • Zobacz profil
Odp: Marynowany imbir
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Styczeń, 2014, 08:14:51 »
Wystarczy zalać młode paski kłącza imbiru zalewą z octu ryżowego i cukru. Z tego co wiem nie praktykuje się samodzielnego robienia takiego imbiru ale dlaczego to nie wiem.

SushiManiak

  • Nowy SushiManiak
  • *
  • Wiadomości: 10
    • Zobacz profil
Odp: Marynowany imbir
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Czerwiec, 2014, 11:15:30 »
Też nigdy się nie spotkałam z sytuacją, że ktoś sam przygotowuje imbir. Może trzeba spróbować!

Ryży

  • Nowy SushiManiak
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
Odp: Marynowany imbir
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Lipiec, 2014, 15:37:40 »
Tak, tylko skąd wziąć młody imbir? Ten sklepowy chyba się nie nadaje?

kokekus

  • Nowy SushiManiak
  • *
  • Wiadomości: 15
    • Zobacz profil
  • Ulubione Sushi: które ktoś dla mnie zrobi
Odp: Marynowany imbir
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Styczeń, 2015, 21:16:44 »
chce kupić ponad kilo marynowanego imbiru w woreczku, przelać do jakiegoś słoika i wsadzić do lodówki. Czy ktoś wie, jak długo imbir będzie zdatny do spożycia? 


Fatal error: Call to undefined function template_ad_position() in /home/ltbseo5/domains/sushiforum.pl/public_html/Sources/Load.php(2151) : eval()'d code on line 858