Pokaż wiadomości

Ta sekcja pozwala Ci zobaczyć wszystkie wiadomości wysłane przez tego użytkownika. Zwróć uwagę, że możesz widzieć tylko wiadomości wysłane w działach do których masz aktualnie dostęp.


Wiadomości - Ryży

Strony: [1]
1
Ogólnie o sushi / Odp: Jak smakuje sushi?
« dnia: 14 Lipiec, 2014, 15:47:07 »
No bo jak to tak jeść surową rybę w kraju w którym większość wcina tatara :D

2
Sushi w Krakowie / Odp: Genji Sushi
« dnia: 14 Lipiec, 2014, 15:45:47 »
Hmmm ciężko jest dostać w polskich knajpach "niechemiczne" wasabi. Wszystko przygotowywane z prochu to i się nie ma co dziwić...

3
Sushi w Trójmieście / Odp: Dom sushi
« dnia: 14 Lipiec, 2014, 15:44:36 »
To jedna z lepszych knajp sushi jeśli chodzi o Pomorze. Maki wyśmienite. Świeżość pierwszorzędna. Klasa.

4
Sushi w Poznaniu / Odp: Violet sushi
« dnia: 14 Lipiec, 2014, 15:43:34 »
A jak z cenami? Planuję wybrać się do poznania i chcę zakosztować poznańskiego sushi :)

5
Sushi w Łodzi / Odp: House of sushi
« dnia: 14 Lipiec, 2014, 15:42:40 »
Tak, House of Sushi to zdecydowany lider w regionie jeśli o to chodzi. Zawsze jak jestem w okolicach Łódzi to wpadam bo jeszcze nigdy się tam nie zawiodłem.

6
Sushi w Aglomeracji Śląskiej / Odp: Nihonto
« dnia: 14 Lipiec, 2014, 15:41:24 »
A byłeś tam i jadłeś? Bo to, że susharnia jest nowa to nie znaczy, że jest dobra :P

7
Sushi we Wrocławiu / Odp: Susharnie
« dnia: 14 Lipiec, 2014, 15:39:55 »
Sushaki.pl w samym centrum są i dają radę. Obecnie to mój numer jeden.

8
Sushi w Warszawie / Odp: Takeda Sushi
« dnia: 14 Lipiec, 2014, 15:39:18 »
Dolna półka. Dobre na lunch w pośpiechu przy małych funduszach. Tylko czy w ogóle opłaca nam się takie sushi?

9
Sklepy/Hurtownie / Odp: Sklep ze składnikami do sushi
« dnia: 14 Lipiec, 2014, 15:38:22 »
Tak co więcej - z tego co zauważyłem większość działa poza allego.

10
Pozostałe składniki do sushi / Odp: Marynowany imbir
« dnia: 14 Lipiec, 2014, 15:37:40 »
Tak, tylko skąd wziąć młody imbir? Ten sklepowy chyba się nie nadaje?

11
Ryż do sushi / Odp: Poszukiwania ryżu doskonałego
« dnia: 14 Lipiec, 2014, 15:37:06 »
ja osobiście twierdzę, że każdy powinien sam sobie wyrobić przepis na ryż idealny.

12
Ryby i owoce morza / Odp: Świeże ryby
« dnia: 14 Lipiec, 2014, 15:35:55 »
To faktycznie masz szczęście bo ja mieszkam w małym mieście i niemożliwe jest tu dostać świeżą rybę.

13
Nasze sushi - galeria / Odp: Domowe sushi
« dnia: 14 Lipiec, 2014, 15:35:06 »
Wygląda imponująco. Aż dziw bierze, że udało się uzyskać taki efekt w domu.

14
Akcesoria do sushi / Odp: Garnek do ryżu
« dnia: 14 Lipiec, 2014, 15:34:05 »
Robisz coś źle podczas gotowania. Kupienie takiego garnka to pójście na łatwiznę. Prawdziwy sushi master musi sam umieć ugotować ryż.

15
Przepisy na sushi i techniki wyrobu / Odp: Pałeczki do Sushi
« dnia: 14 Lipiec, 2014, 15:32:53 »
No to co za problem? Nie trzeba używać pałeczek przecież. Można jeść rękami i będzie to godne z etykietą.

Strony: [1]