Autor Wątek: Ryż shinode  (Przeczytany 2089 razy)

Unagi

  • Nowy SushiManiak
  • *
  • Wiadomości: 30
    • Zobacz profil
Ryż shinode
« dnia: 19 Listopad, 2013, 08:37:45 »
Taka mała uwaga: ryż shinode praktycznie nie nadaje się do sushi. To z powodu zbyt dużej zawartości skrobi. Ryż taki nawet po opłukaniu jest zbyt kleisty. Niestety większość początkowych zestawów sushi zawiera go jako swój podstawowy składnik. A wszystko z powodu niskiej ceny...

Dashi

  • Nowy SushiManiak
  • *
  • Wiadomości: 19
    • Zobacz profil
Odp: Ryż shinode
« Odpowiedź #1 dnia: 09 Grudzień, 2013, 08:51:14 »
Niestety z tego co zauważyłem to w większości zestawów sushi dodają ten ryż bo jest po prostu tani. Ja na początku swojej przygody z robieniem sushi też go użyłem ale tylko raz. Potem przesiadłem się na Nishiki i opakowanie otwartego ryżu czeka sobie na przeterminowanie się ;)


Fatal error: Call to undefined function template_ad_position() in /home/ltbseo5/domains/sushiforum.pl/public_html/Sources/Load.php(2151) : eval()'d code on line 858